Voetballen op een garagepleintje...

Voetbal is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ben geboren en getogen in de Boxtelse wijk Selissenwal en opgegroeid met de bal aan de voet. Nee, niet bij ODC. Ook niet bij BOC trouwens. Wij voetbalden vroeger met z’n allen op straat. Op het ‘garagepleintje’ op de hoek van de Van Randerodestraat en de Van Cronenborgstraat. En ik geef het nu toe: stiekem bij ODC, op het Essche Heike. Eindeloos vrije trappen oefenen totdat we werden weggestuurd…

Ik vind het een eer dat ik door ODC ben gevraagd om interviews en nieuwsverhalen te schrijven voor de website van ‘mijn’ club. De titel van de rubriek gaat heten ‘Op de middenstip!’. Ik bewaar veel warme herinneringen aan ODC. Ik herinner me de kampioenschappen in de vroege jaren tachtig en natuurlijk de promotie naar de hoofdklasse C in 1984. En de duizenden bezoekers als UDI ’19 weer eens op bezoek kwam.

Hoewel ik zelf geen echte ODC’er was, heb ik wel enkele wedstrijden gespeeld op het (echte) gras van Molenwijk en Essche Heike. Als voetballer van het schoolelftal van De Zonnehoek – ik werd ooit gekroond tot beste voorstopper! – nam ik deel aan het Koninginnedagvoetbal. En ik zeg het met trots: De Zonnehoek was een ODC-school die vaak met de titel aan de haal ging. In één duel scoorde ik de beslissende 3-2. Wie de tegenstander was? Vergeten…

HONDERD WEDSTRIJDVERSLAGEN

Sinds mijn zoon Tom zich in 2008 aansloot bij ODC, ben ik weer elke week te vinden bij de club. Tom startte bij de mini’s en doorliep daarna de elftallen F5, F1, E4, E2, D5, D3, C4, C3, JO17-4 en nu JO17-3. Ik was jarenlang de reporter en schreef meer dan honderd wedstrijdverslagen voor deze website. Niet gek natuurlijk als je altijd een pen en schrijfblok bij de hand hebt. De laatste jaren ondersteun ik de coaches en trainers van Toms team. En natuurlijk sta ik elke zaterdag langs de lijn, thuis en uit.

Schrijven voor de website van ODC vervult me met trots. Jarenlang volgde ik de club als journalist van nieuwsblad Brabants Centrum en schreef ik over het clubnieuws. Van de mogelijke verhuizing naar Boxtel-West tot de renovatie van Essche Heike of Molenwijk.

Nu ben ik zelfstandig journalist en tekstschrijver en is het heerlijk om ook tijd vrij te kunnen maken voor ‘Op de middenstip!’. Graag zet ik met collega Linda van de Wiel al die bijzondere clubmensen in het zonnetje. Weet je een leuke kandidaat voor een interview? Mail dan naar vrijwilligers@odcvoetbal.nl. Of trek op zaterdag langs de lijn even aan mijn grijze ODC-vest…


Nieuwste Blogs

Stoer meisjesboek

Geplaatst op

Skiete Willy

Geplaatst op

#FlandrienAtHome

Geplaatst op

Sante Caterina

Geplaatst op

Tom

Geplaatst op

Klemvast

Geplaatst op

New Quay Tragedy

Geplaatst op

Nantillois

Geplaatst op

Pascal Guyot

Geplaatst op

Hanover Quay

Geplaatst op